IT bril - immer fitte ogen dankzij blauwfilter!

IT bril – immer fitte ogen dankzij blauwfilter!

RelaxRating: 4/5

Recente ontwikkeling: blauwfilter voor je standaard bril!

 

24 augustus 2014

Ondertussen hebben mijn ogen al behoorlijk wat testwerk kunnen verrichten op de IT brilglazen, voorzien van blauwfilter, om naar computer-, tablet- en gsm schermen te kijken. Hoog tijd dus voor een eerste verslag!

Hoewel zeker niet de bedoeling om technisch in detail te gaan, is iedereen bekend met het feit dat pc schermen, in welke vorm dan ook, heel vaak koel fel licht uitstralen; nauw aansluitend bij de korte blauwe golflengte. Dit type licht zorgt automatisch voor een vermoeiender effect dan warmer (rood) licht en droogt ogen vaak ook sneller uit. Door net dit licht sterker weg te filteren zorgt de nieuwe blauwfilter – ‘blue filter’, nu verkrijgbaar voor bijna elk type brilglas, normaal gesproken dus voor een meer ontspannen en minder vermoeide geest. Ideaal om aan een doorgedreven test te onderwerpen ;-).

Ik ben iemand die zo goed als elke dag minstens 6 tot 8 uur voor mijn schermen zit, zowel beroepsmatig als privé, meestal ook 7 op 7. Sowieso voel je aan je hoofd en je ogen automatisch wel welk effect dit heeft.

Elke bril is uiteraard wat wennen in het begin, zeker als je afwisselt om te kunnen vergelijken, en dat was bij deze bril net zo. De optieker had vermeld dat dit nieuwe type glazen wat paars kunnen weerspiegelen van buitenaf gezien (sterkere schijn dan andere brillen). En dat klopte idd ook. Sommige mensen met wie je spreekt merken dit spontaan ook op, dus het springt wel in het oog. Als je wat met je hoofd zit te bewegen dan merk je vanuit bepaalde hoeken zelf ook dat de glazen toch iets anders zijn dan andere en een paarse schijn vertonen. Nu 2 maand later merk je dat echter zelf al helemaal niet meer. Absoluut dus geen spelbreker ;-). Daar hoef je je zeker niet door te laten tegenhouden!

Nu naar de essentie van de zaak, want kwalitatief gezien zijn deze glazen sowieso naar zicht toe minstens even goed als bij alle andere brillen die ik al heb gehad. Zorgen deze brillen voor een minder vermoeid hoofd op het einde van de dag?

Wel, alhoewel dit natuurlijk niet mathematisch en objectief te bewijzen is, kan ik toch wel stellen dat mijn ogen en hoofd de voorbije 2 maanden toch lichtjes opgewerkter aanvoelden dan de dagen met de oude bril. Het is natuurlijk vakantie geweest en de zomer heeft altijd een positieve invloed, alhoewel dat bij augustus toch te betwijfelen valt ;-), maar toch kan ik met zekerheid stellen dat dit nieuw type filter absoluut een aanrader is. Je moet uiteraard geen wonderen verwachten want er zijn te veel factoren die een rol spelen, maar alle beetjes helpen en je zicht en ogen zijn daarbij toch echt essentieel. De UV filter is al langer op de markt en bewijst zijn nut vast en zeker. De blauwfilter gaat zeker dezelfde weg op! Alvast veel plezier en ontspanning gewenst!

 Vervolgreview na de winter!